aort anevrizması belirtileri Options

Aort işlevi ve yapısı nedeniyle önemli bir arterdir. Kalpten vücuda kan dağılımını sağlayan Aort, bazı durumlarda zayıflayarak balonlaşma meydana getirebilir. Balonlaşgentlemanın ciddiyeti hayati tehlikeye sebep olabilir.

Torasik anevrizma belirtileri, anevrizmanın arkus aortada olduğu zamanlarda görülmesi yüksek olasılıklıdır. Yırtılan bir anevrizma sıklıkla ani ve kuvvetli bir ağrıya, bununla birlikte anevrizmanın oluştuğu yer ve kanama miktarına bağlı olarak bilinç kaybına ya da şoka yol açabilmektedir. Aynı zamanda yırtılmış bir anevrizma muhakkak acil müdahale gerekir.

Ultrason: Abdominal anevrizmaların varlığı ve boyutu hakkında bilgi sağlayabilir. Karın ve sırt ağrıları olan hastalarda abdominal anevrizmanın ve ağrıların nedenleri araştırılabilir.

Anevrizma sonucunda kan basıncı nedeniyle damar katmanlarından sızıntı olabilir ve damar tamamen patlayarak vücutta kanama oluşturabilir.

Genç yaşta aort damarı genişlemesinden korunmak için düzenli sağlık kontrollerinizi yaptırmanız ve sağlıklı aktiviteleri hayatınıza dahil etmeniz yeterli olacaktır.

Aort anevrizması veya diğer adıyla damar genişlemesi durumunda genellikle ilk başvurmanız gereken bölüm ve doktor kardiyoloji bölümü ve kardiyologdur. Kardiyologlar kalp ve damar ile ilgili hastalıklarda uygun tanıyı koyma ve süreci yönetmektedirler Ancak bunun dışında yakınınızdaki bir sağlık kuruluşunda kardiyoloji bölümü bulunmuyorsa genel cerrahi, kalp cerrahisi veya radyoloji gibi branşlarda da uygun teşhis sağlanmaktadır.

Genetik yatkınlıklar aort anevrizmalarının gelişiminde önemli bir rol oynar. Marfan sendromu, Ehlers-Danlos sendromu ve ailesel torasik aort anevrizması sendromu gibi bazı kalıtsal durumlar riski artworkırabilir.

Torasik aort damarı göğüs bölgesindeki damar kaslarının elastikiyet kaybı ve koruyucu duvarlarının zayıflaması sonucu kan basıncı ile kesecik oluşturup şişmesi ve genişlemesidir.

Halk arasında aort anevrizmasına, aort damarı genişlemesi advertisementı verilmektedir. Bunun sebebi anevrizmanın aort damarında bir kese oluşturup damarın hacmini arttırmasıdır.

Abdominal aort anevrizmaları, karın bölgesindeki ana atardamarın genişlemesi sonucu oluşur. Bu tür anevrizmalar sıklıkla belirti vermeden gelişir. Ancak genişlemeye bağlı olarak aşağıdaki semptomlar görülebilir:

Karın bölgesinde veya göğüste gelişen aort damarı genişlemesi iştahı etkilememektedir, ancak hastalığın gelişmişliğine bağlı olarak dolaylı yoldan mideye etki sağlamaktadır.

Oldukça nadir olarak rastlanılmasına rağAdult men, karşılaşıldığı taktirde; zamanında müdahale edilmediği takdirde hastanın yaşamına neden olan aort damar yırtılması chance taşıyan bir hastalıktır.

Anevrizma diğer damarlara baskı uyguladığında veya sıkıştırdığında yüz, boyun ve kollarda şişlikler meydana gelebilir. Ayrıca akciğerlerde aort anevrizması baskı oluşturduğunda nefes darlığı görülebilir.

Ameliyat sonrası ağrı problemi minimum invaziv operasyonlarda çOkay daha hafif ve kısa süre olur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *